Terdapat ralat dalam alat ini

_Music_

::フォロワー::

::Yamada Ryosuke::

::Yamada Ryosuke::

Ahad, 11 September 2011

Watashi no atarashii heya [My New Room]


Assalamualaikum!!! =)

actually last month aida dapat bilik baru..~
tapi tak panggil bilik aida la..kita panggil bilik adik <,<''
ish..macam aida ni menumpang je ke?? -_-''
tapi warna bilik ni ikut warna kesukaan aida..hehe
warna purple ^,^v
cam mana leh dapat bilik baru??
abah tambah tingkat atas..
bumbung kat rumah tinggi
so..tambah la kayu/papan untuk buat 2nd floor..
ekk..not bad apa..
tapi kecik sikit la...
muat la untuk 2 orang ja..



err...kawasan ni tak cat lagi -_-''


hmm...ni..aida dapat dari syamin and yusra ^,^v
thanks for the present!! :)
syaminnya present yg color pen tu..
yusranya..liquit paper?? hahaa XDD
okay la tu..~
aida xpaksa sapa2 soh bagi hadiah pon..
depa ingat wish kat aida pon dah cukup bagi aida :)

bithday syamin dah nak dekat ni..
14 September ni birthday dia la..
aida dah beli dah hadih kat dia..
tapi rasa cam nak beli lain -,-''
rasa-rasa macam dia xakan suka hadih ni..
last year nya mama yg tolong pilihkan..
keputusannya syamin suka hadiah tu!! ^,^v
tahun ni nak suruh mama tolong pilih lagi la.. :)

okay that all.. ^^

bye bye..


Isnin, 5 September 2011

:Drawing:


Assalamualaikum!!

ni ada sikit drawing dari orang yang tersayang!! ^,^v

First Drawing By Kakak
Title: Test Dakwat Pen XD


...................................................................................

[hehehe... :]


2nd Drawing By Akmar
Title: Yamada Ryosuke


ni poster dapat semperna birthday aida yang ke-16 [2011]
dia bagi kemarin kat sekolah..

[Happy Birthday Aida!!! From ur Friend Akmar >,^]

hmmm....okay jugak la..
nak tergelak kat hidung dia ngan mulut dia..
hahaha XDD
tapi okay la..
Thx for this present... ^^






Ahad, 4 September 2011

:Suasana Hari Raya 2011:


Assalamualaikum :)
-sigh-
xsangka dah habih puasa.. <,<rasa sat ja =P

RAYA PERTAMA

masa raya pertama ni plan nak pi rumah Akmar..
tapi..xda sapa nak hantaq..
ala..kesian akmar.. -_-
masa raya pertama kami raya kat Kedah ja..
raya ke-2 baru raya kat Perak..

[Kakak and me]
*xpa..xpa..xbanyak pon..*

 
[Abah and Mama]

[Ayong] ^,^v

masa kat rumah..sempat pi 3 buah rumah ja..
ekk.tak 4 buah..
plus rumah Najib ^,^v



lepas beraya kat rumah, kami pi kubur Ayah..
rasanya la kan..ni kali ke-2 aida pi situ.. 
lepas tu kami pi beraya kat rumah adik-beradik belah mama pulak..



Ya Allah..penat gila -,-''




RAYA KE-2

hmm..masa raya ke-2 ni sama la hari Kemerdekaan..
kami bertolak dari Kedah ke Perak dari pukul 11 pagi sampai kol 2 kot.. :P
sebelum sampai kat rumah tok kami, singgah kat kubuh arwah tok..
lepas tu baru kami sampai kat rumah tok..
masa kami sampai situ tak ada sapa pon..
cuma ada pak andak ja..
time malam2 sikit baru ramai balik..



RAYA KE-3

Happy Sweet Sixteen Aida!!!! XD

orang pertama yang wish kat aida adalah mama!! ^,^
lepas mama, Nashitah..
diikuti dengan Tiyah..
pastu Najib..~ kami sambut la jugak sikit2..
potong kek and then makan.. ^,^





tapi rasanya tahun ni birthday yg paling xbest..
sbb hadiah yang aida dapat ialah..
tengok org insiden depan mata..
budak umur 8 tahun kena langgar ngan kereta waja..
xsuka..xsuka ><
sampai nak teriak bila benda tu belaku depan mata..
mintak2 next year x belaku lagi..
bukan tak belaku lagi..tak mau dah tengok benda ni belaku dlm hidup aida!! =w=''

sepatutnya kami sekeluarga balik rumah raya ke-3 ni..
tapi sbb insiden tu kami tunda balik esok <,<
abah nak pi tengok budak yg kena langgaq tu..
-sigh-
kesian jugak tengok budak tu..
kesian jugak la kat aida ni..
ajak ayong pi tengok The Smurfs
tapi dia tak mau <,<''
hancur harapan nak tengok cita tu..

[cecey..budak handsome =3 ]

[Amsyar Comel]

RAYA KE-4

kami bertolak balik lepas abah balik sembahyang jumaat..
kami singgah kat Pinang dulu sbb abah nak tengok laluan Universiti akak..
ayong ngan ayah x ikut.. 
lepas tau jalan dia..
kami singgah pi makan LAKSA PINANG!!
yay!!
boleh kata sebagai hadiah birthday kot..

[cucuq udang kot]

dan lepas habis makan..
kami singgah kat tesko untuk beli barang kakak..
mama pulak beli langsir untuk kenduri ayong nanti..
Ya Allah..
full satu reta..
hahhahaa
shopping sakan gila XD


RAYA KE-5

raya ke-5 hari sabtu..
hari yg boleh rehat sepuas2nya :P
so..tidoq sampai kol 12 :P
haha
masa nak gi raya rumah Tiyah
tetiba mesej masuk..

[From: Athiya New
Aku ada kat Alor Staq ni..hehe..]

hadoi...
musnah harapan nak pi raya rumah dia..
pastu dok rumah ngadap facebook ja -,-

nasib baik time malam ada chance jugak nak sembang sebelum dia balik esok..
ala..
bukan sembang tara mana pon..
main bunga api ja lebih ^,^v
lepas yg lain masuk..
mula la operasi kami..
bergambaq sampai nampak bayang2 putih.. o.O
err..tok sah sebut pon tak pa..=w=
tunggu apa lagi kami pon CABUT la!! XDD
haha..

[Atiyah Montel]





Khamis, 25 Ogos 2011

:Yuya Matsushita [Super Drive]:



hello!!!



just want to say Congratulation to Yuya Matsushita for release his new single [Super Drive]
kyaaa!!~~ 
best gila lagu ni >w<
tapi cuma aida tak berapa suka time dance dia.. XP
hehehe...nampak pelik.. dah la ada pompuan banyak menari ngan dia.. =_=''
geram tol :P
kalau segak tak pa la jugak..
ni nampak cam tua dari Yuya..hehehe..
[haish..bulan puasa pon boleh dok kutuk lagi?]



sebenarnya dia release 24/08/2010 [kemarin]
tapi kemarin letih sangat...so.. lupa nak update..hehehe..
apa-apa pon..congratulation sekali lagi buat Yuya ^-^


[Best part in Super Drive PV]


okay tu je.. XD


bye bye...


Jumaat, 12 Ogos 2011

:New Spectacle:


Hello!!

hari ni dah masuk seminggu dah aida pakai spec baru ni..
masa first time pakai tu...
rasa pelik sikit (-_-'')
bila tanya kat adik 'okay' or 'dak' dia kata : pelik sikit.. 


kat sekolah pulak..
3 hari aida tak pakai spec masa keluar dari kelas...
cuma pakai time cikgu mengajar ja.. (=_='')
macam2 pendapat orang dok kata pasai spec baru ni
syamin kata : "aku tengok ang dari jauh nampak macam orang lain"
yi hang kata : "wahh aida, kamu pakai spec baru ya?"
rahmah kata : "aku tengok okay ja ang pakai spec baru"
akmar kata : "ala..relax la..spec ang cam aku tapi ang nya kecik sikit"
syafinaz kata : "aku tengok spec ni okay lagi dari yang lama"
athiyah kata : "ang tak pa okay lagi..kalau ang tengok kawan aku tu spec dia warna oren"


-sigh-
so...4 hari tu boleh dikatakan kita dok cakap pasal spec ja la~
tapi masuk hari rabu..
aida dah rasa tak malu sangat pakai spec baru ni..
sebab ada drama yang kena persembahkan :P
ahh!!!!!!!!!! tak suka gila belakon drama ni.. -_-
tapi...dah lepas pon..
buat apa nak pikir lagi pasai tu <,<''
buat tak heran sudah..
teacher kata dia nak tayang balik lakonan kami tu..
TIDAKKKKKK!!!!!
MAMA TAK MAU PI SEKOLAH AHAD NI!!! (>,<)

mesti pelik!! (_ _'')
part yang aida belakon tu..
time last minute baru teacher nak buka camera..
hahahhaha xDD
yay!! nasib baik tak banyak.. XP
yusra baru camera jugak..
rugi tak bawa..
boleh tangkap gambaq ramai2 (>w<)

okay la..
takat tu ja.. <,<''


bye bye..



Ahad, 31 Julai 2011

Fasting [Ramadhan]

hello!!

Happy Fasting To All Muslim in The World!!
kat sini cuti..
so..boleh la relax2 sikit..
hohohoo..

for budak form 3 kat Kelantan tu..
GOOD LUCK FOR YOUR TRIAL!!
depa dah start dah hari ni..
sama ngan Hanie la..
GAMBATTE HANIE!!!


klah..that all..




bye bye..





Selasa, 26 Julai 2011

Kem KKJR [Kelab Keselamatan Jalan Raya]



kemmmmmmmmm!!!!!!!! =,=''
cam mana la boleh nama tersangkut kat kem tu entah..
tak pernah pon bubuh nama untuk masuk kelab keselamatan jalan raya ni..
sighh...
time rehat tadi tetiba ja kakak and abang form 5 mai panggil nama..
dia kata kena pi kem..
HUH!!! sial!! sejak bila nama aida ada kat dalam KKJR ni.. =..=''
bila tanya ja, depa kata kena mai kem ni esok..sorry.. <,<''
depa kata lagi dapat sijil..
hmmm.... -_-''

lepas kakak and abang tu keluar..
pakat2 dok tanya..
sejak bila aida masuk KKJR ni..
arghhh!!!! tuan sendiri yang dapat pon masih dok confuse lagi.. (-,-)
ohh..rupa2nya cikgu R yang bubuh nama.. <,<''
dah la dalam kelas dia selalu mai kat meja aida untuk semak kerja sekolah..
kalau aida tak buat kerja dia..habis laaa.... ~

nasib baik Yursa offer nak pi jugak kem tu esok..
ada juga geng yang rapat pi..
Min tak dapat.. 

balik ja rumah..aida pon bagi tau kat mama pasal kem ni..
pastu mama kata kakchik tak leh la bi Bukit Merah sabtu ni..
arghhh TIDAKKKKKK!!!!
cam mana la boleh lupa pasal nak pi bukit merah sabtu ni...
kem tu pon habis hari sabtu ni jugak!! :(
pastu hari jumaat nak pi beli baju raya [awai betul]
kakak kata dia boleh tolong pilih..
err..boleh percaya ka kat kakak ni (=.=)
takut nanti baju yang cantik jadi baju yang teruk!!
huhuhuhu...


so..malam ni kita SHOPPING!!!
hahahaaha...
ops..ya lupa..malam ni ada kelas addmath.. :/
err...cam mana ni?? (-_-'')

okay la..takal tu ja..


bye bye..




Isnin, 25 Julai 2011

Kuroshitsuji [Black Butler]



hello hello...!!



lama tak buka blog..hahaha...
last 2 week..
aida tengok anime Kuroshitsuji...
entah napa entah tetiba ja rasa nak tengok cita ni.. -_-
awai2 tengok tu rasa tak bapa best...
sebab kartun dia tak lawa!!! ==''
tapi lepas dengar Opening dia..
kyaaa!!! terus jadi best!!! XDD


Jrock kowt depa tu!! [SID-Monochrome no kiss] >w< 
terus jadi minat nak tengok..
hahahhaa xDD
tapi best kat opening ja kot :P



ala...cita dia pon best..
sakit perut nak gelak...
tapi sometime gaduh ngan kakak sikit sebab dok complaint internet slow..
dah la time tu anyah balik cuti seminggu..
lagi la slow..
hahahahaa xDD



aida tengok anime ni 1 minggu ja..
dua-dua season habis tengok..
season 1 aida suka kat
Grell Sutcliff...
kyaaa!!



dalam season 2 pulak aida suka kat Claude Faustus...
aida pon tak tau napa...
dah la Claude tu jahat,..pastu aida boleh minat dia :/
tapi papa pon dia cool *///*




Opening Kuroshitsuji 2 ni pon best jugak...
Jrock jugak
[The Gezette-Shiver]
tapi lagu tu ja yg suka pon kat jrock...
yang lain tak tau lagi.. <,<''


hari tak pi sekolah..sebab kepala sakit..
start sakit dari kemarin lagi lepas balik dari sekolah..
tapi tak la teruk sangat...
ingat lepas mandi boleh lega..
tapi tak jugak =,=''
start sakit teruk time malam...
pastu aida pi la tiduq kat depan..
selalu nya lega cepat..
tapi... :/ subuh tadi nak bangun pon payah.. =.=
pastu abah soh makan Panadol..
lepas makan tu terus tidoq sampai kol 12 lebih...
sigh...-,-
apa pulak la si syamin ngan yusra nak kata nanti..
sah depa tak caya punya..
kakak sendiri pon tak caya.. *tsk*


okay lah...that all...
bye bye... :D





Sabtu, 2 Julai 2011

:1Murid 1Sukan 1Malaysia:

Hello!!


hari ni kat sekolah ada buat 1Murid 1Sukan 1Malaysia..~
buat serentak 1Malaysia
mula-mula tu rasa macam tak berapa seronok..
tapi lepas pi je...seronok gilee!!
kami suma start larian kol 8 cam tu la..

habis je larian ni..
sekolah ada buat macam2 aktiviti..
best gilee!! >w<
ada buat futsal, bola jaring, bola keranjang and banyak lagi..
pertandingan ni ikut rumah sukan..
kalau bola keranjang ni..sapa yg bernimat boleh la masuk :D
pastu ada jugak gerai2 jualan dari kelab dan persatuan
Puteri Islam pon ada xDD
GO! RAHMAH!!




sebelah dia pulak ada Gerai IT..
special from Kelab Komputer..




kelab Keusahawanan dan Pengguna budak laki yang jaga (=w=)
termasuk
Amar la ada kat situ


habis beli kat sini..
kami pi lepak kat dalam kelas 4K1..
sat ja.. pastu cikgu mai..kami suma kena halau xDD
hahahahha XDD



lepas kena halau ngan cikgu..
kami suma lari pi kat dewan..
kat situ penuh dengan orang ramai dok tolak2 nak masuk rumah hantu..(=w=)
abang2 kakak2 form 6 yang buat kan

rumah hantu tu tak la takut tara mana pon..
tapi...
cuma terkejut ja..
hahaha XDD
ramai gak orang menjerik bila masuk rumah hantu tu..
okay la..
i think that all..
lambat update sebab sebuk satu hari ni
hehehe...

bye bye...




Sabtu, 25 Jun 2011

:1st Year Anniversary [Operation]:


hello hello..
Happy 1st Year Anniversary!!
 ulang tahun aida operation..
mama ngan abah pon tak ingat..
buat apa nak ingat bukan penting pon.. (-,-)
sebenarnya kemarin..
tapi kemarin lupa nak update..
asyik dok tengok Maharaja Lawak sampai lupa nak update :P

tak sangka Sepah leh menang..
ingat Jozan.. (-,-)
tapi nak buat cam mana..
persembahan depa memang best pon..
aida pon sampai nak pecah perut gelak xDD

ohh ya..
kemarin Birthday Saga dari kumpulan Alice Nine.. *///*
hot nye dia xDD
aida suka hidung ngan mulut dia xP
hidung dia ada cam Zizan sikit.. *bagi aida la*
hahaha xDD


okay la..
that all..

bye bye..


Khamis, 23 Jun 2011

:Saingan:


hello hello..!!
hari ni hari ke-2 saingan diadakan..(-,-)
sigh..
letih..*tak buat apa2 pon* :P
letih sebab duduk tak boleh sandaq.
hahaha xDD
semua pelajar tidak digalakkan ada kat dalam kelas..
so..kami semua duduk kat Dewan Marwah..
sakit pinggang2 ni tak boleh sandaq..
pastu dah la dok tengok baca buku XP
sakit dari atas sampai bawah...
hahaha xDD
pastu dah dua hari la kami tak belajar..
tak pi sekolah pon tak pa..
ramai yang tak mai..

kalau bawa tepon pon tak pa..
tapi aida tak berani..
tak kan pengawas nak bawa kot (-,-)
tapi ada gak orang bawa..
ramai pulak tu yang bawak (=.='')
arghhh!! gelam tol!! (-,-'')

:Shizuo-chan vs Izaya-kun: (>w<)



:kyaaa!! love this pic!! like yamada do in [Over] pv *Miss u*:

okay i think that all..

bye bye..


Rabu, 22 Jun 2011

:Happy Birthday Uehara Takuya and Kei Inoo:


Moshi..moshi..!
Hani ni Birthday Uehara Takuya and Kei Inoo (Hey!Say!JUMP)
Omedetou both of u!!


aida ada kata tak Uehara ni handsome o.O
oh my!! dia HANDSOME sangat!!!
muka dia macam Jin Akanishi sikit..

yang paling best sekali dia la yang bawa watak sebagai Grell *///* dalam Black Butler..
kyaaa!! my favorite character in Black Butler (>w<)





 today also Kei Inoo Birthday!!
Happy 21st Birthday!! (>w<)





okay i think that all :)

bye 
bye..